wrapper

У оквиру металне и електро индустрије заступљена је производња одливака од лива, лимова, панел-сендвич плоча, прикључних пољопривредних  машина, котлова за централно грејање, пећи на чврсто и течно гориво, штедњака за етажно грејање и производа расвете.

Према подацима из АПР-а за 2013. годину, укупан број предузећа и предузетничких радњи металне индустрије је 149. Најуспешнија производна предузећа у овој области су АД „ИНТЕР ЛЕМИНД“ Лесковац, ГАЛПРЕС АД, ЛЕМИНД-КОМЕРЦ ДОО, ГВОЖДЈАРА - ЂУРА  ДОО. У табели испод приказан је просечан број радника у 2013. години према званичним подацима АПР-а. 

"YURA КОРПОРАЦИЈА" (Yura Цорпоратион) започела је своју производњу у Лесковцу али је регистрована у Рачи. Бави се производњом електронских компоненти за аутомобилску индустрију, пре свега кабловских инсталација и њихових компоненти, али и аутомобилских свећица, калема и њихових каблова. Потписала је уговор са градом о давању у закуп земљишта, у Лесковцу, на коме је коорпорација саградила своју фабрику. Компанија "Јура" планира да у Лесковац инвестира 13 милиона евра. У овој компанији до сада запослило се 1500 суграђана.

 

Предузећа у металној индустрији према броју радника, 2013.
Највећа предузећа металне индустрије Просечан број радника у 2013. години
GVOŽDJARA-DJURA  DOO, Лесковац
22
GALPRES AD, Лесковац
35
Предузеће LEMIND-KOMERC DOO, Лесковац
14
ЈАНКОВИЋ МЛАДЕН, предузетник 14
RADO MED, предузетник
12

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија