wrapper

Градске вести

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ И ПОСЕТЕ ЦЗСР ОРГАНИЗОВАНИ И ОВОГ ВИКЕНДА

Превентини лекарски прегледи које Град Лесковац организује у сарадњи са лесковачком болницом и Домом здравља данас су обављени у Месној заједници „Mилентије Поповић“, Белановцу, Карађорђевцу, Петровцу, Душанову, Подримцу, Миланову.

Укупно је спроведено 550 прегледа и 31 ултразвучна масажа.

Aкцију су подржали и стручни радници Центра за социјални рад обишавши 22 породице и појединце у стању социјалне потребе.

Read more...

ГРАДОНАЧЕЛНИК СА ЧЛАНОВИМА „ОРГАНИЗАЦИЈЕ БОРАЦА ВЕТЕРАНА РАТА 1991-1999“

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић, данас је у свом Кабинету примио чланове „Организације бораца ветерана рата 1991-1999“.

Read more...

АКЦИЈА УРЕЂЕЊА ЈАВНЕ ПОВРШИНЕ У МЗ „МОРАВА“

Данас је спроведена акција уређења јавне површине између фудбалског терена „Морава“ и Средње школе за текстил и дизајн која је организована у сарадњи Одељења за заштиту животне средине, Одељења комуналне полиције, ЈКП „Комуналац“ и компаније ПВВ.

Read more...

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ВОДА У ЛЕСКОВЦУ

Град Лесковац је, у сарадњи са ЈКП "Водовод" и Центром за стручно усавршавање у образовању, данас обележио Светски дан вода најпре поделом разгледница са мотивима воде и порукама о очувању воде, које су делила деца основних лесковачких школа, а након тога обиласком акумулације Барје, фабрике у Горини и фабрике за пречишћавање отпадних вода у Богојевцу.

Ученици лесковачких школа присустовали су овом обиласку и том приликом учили о великој вредности коју вода има, о томе како да је чувају и о раду фабрика, као и акумулацији Барје која све снабдева водом одличног квалитета.

Read more...

У ДВОРИШТУ ШОП ЂОКИЋЕВЕ КУЋЕ ОБЕЛЕЖЕН ПРАЗНИК МЛАДЕНЦИ

Данас је у дворишту Шоп Ђокићеве куће, у организацији Туристичке организације Лесковац, обележен празник Младенци, који прослављају млади супружници венчани претходне године.

Read more...

САВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ПРЕДСТАВНИЦИ УЧЕНИЧКИХ ПАРЛАМЕНАТА О ВРШЊАЧКОМ НАСИЉУ

У сали Скупштине Града Лесковца данас је одржана заједничка седница Савета за безбедност Града Лесковца и представника ученичких парламената основних и средњих школа.

Read more...

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ШУМА

Поводом обележавања Светског дана шума данас је у парку Девет Југовића спроведена акција поделе садница коју је Одељење за заштиту животне средине организовало у сарадњи са Центром за стручно усавршавање и ЈП „Србијашуме“.

Read more...

ВЛАСНИК КОМПАНИЈЕ YURA OHM DAE YEOL СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ ЛЕСКОВЦА

Власник јужнокорејске компаније Yura Ohm Dae Yeol данас је боравио у Лесковцу. Његов домаћин у Лесковцу био је градоначелник др Горан Цветановић, који је са својим сарадницима и руководством Yura-e одржао састанак. На састанку се говорило о термину отварања Yurа-е 3 и договарало о изградњи нове Yura-ине фабрике у Лесковцу. Након састанка власник Ohm Dae Yeol, који поседује 65 фабрика широм света и запошљава преко 60 хиљада људи, и градоначелник Цветановић обишли су нови погон Yurа-е 3, упознали се са новим производним током и технологијом која је јединствена у Европи.

Read more...

ЗАМЕЊЕН КРОВНИ ПОКРИВАЧ НА КОМПЛЕКСУ ДОМА КУЛТУРЕ У ГРДЕЛИЦИ

Поводом завршетка радова на замени кровног покривача на комплексу Дома културе у Грделици, одржана је данас конференција за медије.

Read more...

OБИЛАЗАК РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У СЕЈАНИЦИ

У току је друга фаза радова на изградњи дела водовода Сејаница – Ковачева бара. Улагањем од 18,5 милиона динара биће изграђено: 6200 метара водоводне мреже, као и црпна станица у селу Дадинце, црпна станица Мужан и резервоар запремине 90 метара кубних.

Read more...

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија