wrapper

У Губеревцу, код крака Туловске реке, у току су радови на уређењу и чишћењу канала у укупној дужини од 700 метара. Радови ће бити изведени у две фазе. У оквиру прве фазе биће извршено измуљавање канала од талога муља и отпадног материјала као и проширење корита канала, док друга фаза обухвата радове на пет локација где ће се уградити укупно 25 пропуста (пропусне моћи - фи 600) са уређењем односно насипањем шљунка на локацијама где су намештени пропусти.

Циљ радова јесте заштита од поплава великих вода Туловске реке насељеног места Губеревац и њихова вредност износи преко 250 хиљада динара.

Радове је обишао и градоначелник Лесковца др Горан Цветановић и том приликом је подсетио да је Град Лесковац на седнци Скупштине Града јуна месеца донео Оперативни план одбране од поплаве за воде другог реда на територији Града, који између осталог садржи и сегмент плана који се односи на превентивне радове у водопривреди на деоницама које представљају потенцијалну опасност за појаву поплава.

Оперативним планом одбране од поплава за 2018. годину превентивни радови биће изведени на укупно 17 локација. Са радовима се кренуло почетком септембра. Рок за завршетак свих радова је 50 радних дана и до сада је реализовано око 60% радова предвиђених уговором. Укупна вредност радова по уговору износи преко 4,6 милиона динара и они се финансирају из буџета града Лесковца. Град је у периоду од 2012. године до сада издвојио око 40 милиона динара за уређење река и канала у својој надлежности.

Градоначелик је на крају истакао да Град Лесковац брине о свим деловима своје територије, као и о свим својим становницима и да су доказ за то су управо радови попут данашњих који ће на овој територији заштитити домаћинства и усеве наших Губеревчана од великих поплава.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија