wrapper

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић изјавио је да ће корејска фабрика Јура отворити у Лесковцу још две фабрике у којима ће запослити још 1 000 радника.

Он је ово саопштио јуче на свечаној седници Скупштине поводом Дана града.

„Једна фабрика ће почети да се гради ових дана, требало би да се заврши маја  идуће године“, казао је и додао да је то инвестиција од 20 милиона евра.

У изградњу друге фабрике Корејци ће уложити 15 милиона евра.

„После тога крећемо са још једном фабриком, али ово је нова фабрика, са електромоторима, нешто што не постоји не само у Србији него ни у источној Европи и то је још неких 1000 нових радних места захваљујући Јури“, казао је Цветановић.

„Данас, могу слободно да кажем, да је Лесковац препознат не само као град добре хране, већ као место које се развија, мења изглед, град у којем се отварају нова радна места и стварају бољи услови за живот. Између два светска рата, Лесковац је имао своје златно доба, развијену индустрију керамике, зејтина и пива, сапуна и козметике. После много турбулентних година, желимо да створимо ново златно доба, пре свега, кроз креирање повољног амбијента за инвестирање и пословање – рекао је градоначелник Цветановић. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија