wrapper

На подручју Лесковца током 2015. године предвиђено је чишћење корита река и канала на 9 локација које су током поплава из априла и маја 2014. године препознате као „уска грла“ у систему одбрана од поплава.

Реч је о укупно 5,5 километара, за шта ће бити издвојено 3,7 милиона динара.

У првој фази, која је у току, ради се на траси канала Туловске реке у Бадинцу, потом на каналу у Залужњу, Мирошевцу, Прибоју, Рударском каналу у Трњану и Пресечини.

 Друга фаза радова подразумева радове у Међи, Вучју, Жабљану и Прибоју. 

-   Наш задатак је да у наредне две године решимо проблем поплава на свим критичним местима. Остаће само да инспекцијске службе обављају свој део посла - рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић који је са сарадницима обишао радове у Пресечини, Бадинцу. Он је овом приликом најавио да ће до краја 2015. године Влада Републике Србије одобрити 15 милиона динара за канал Баре.

Градоначелник је обишао и радове у Живкову и Разгојнском Чифлуку где "Србијаводе" чисте корито Јабланице и Јужне Мораве.

-  Држава није улагала у водопривреду како треба 30 година, али смо у последње две године почели озбиљно да радимо - рекао је Бранко Кујунџић из "Србијаводе".

Санацију корита код Разгојнског Чифлука финансирала је турска влада са 8,5 милиона динара.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија