wrapper

Караван „Дух младости“ посетио је данас Лесковац у циљу промоције дуалног образовања, спорта и волонтеризма младих. У оквиру манифестације одржана је и панел дискусија на тему дуалног и предузетничког образовања.

Генерални покровитељ пројекта је Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Караван је званично отворио градоначелник Лесковца Горан Цветановић, а поред њега обратили су се и помоћник министра Габријела Грујић, директор Сектора за едукацију Привредне коморе Србије Мирјана Ковачевић, као и представници партнера на пројекту.

Отварајући манифестацију градоначелник Лесковца истакао је значај дуалног образовања код младих као важан фактор успеха.

„Млади и њихов положај, као и стварање бољих услова за њихов живот, један су од наших најважнијих  приоритета. О томе можда најбоље сведочи податак да смо од 2012.године, након што смо обновили рад Фонда за младе таленте, издвојили  53 милиона динара за доделу 1614 награда за наше младе таленте - истакао је градоначелник Лесковца.

Помоћница у Министарству просвете Габријела Грујић  рекла је да је Лесковац град у коме дуално образовање постоји и доноси резултате.

Директор Сектора за едукацију Привредне коморе Србије Мирјана Ковачевић говорила је о улози коју ова комора има када говоримо о дуалном образовању.  Она је истакла да је тренутно нешто мало више од 200 привредних субјеката који су отворили врата својих објеката и на тај начин омогућили да ђаци стручних школа стекну у реалном радном окружењу квалитетна знања и развију вештине и способности од значаја за њих.

У име организације „Spirit of youth“ присутне је поздравио Страхиња Булатовић и позвао присутне да се укључе у панел дискусију као и да учествују у акцији „Згиб зона“ у оквиру које онај град који уради највише згибова осваја реновирање дечијег парка.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија