wrapper

У складу са популационом политиком коју спроводи град Лесковац, на челу са градоначелником др Гораном Цветановићем, Локална самоуправа се одазвала јавном позиву који је расписао Кабинет министарства без портфеља задуженог за демографију и популациону политику о суфинансирању мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији у 2018. години.

Град Лесковац се позиву одазвао заједно са општинама Власотинце, Лебане и Медвеђа, и на основу уговора овим локалним самоуправама додељена су средства за суфинансирање у износу од 52,2 милиона динара. Предмет уговора је суфинансирање мера популационе политике Јединица локалних самоуправа попут усклађивања рада и родитељства; очување и унапређење репродуктивног здравља; решавање проблема неплодности.

Лесковацу су овим путем одобрена средства у висини од 28,5 милиона динара, која су по предмету уговора расподељена на следећи начин: за подстицај запошљавања младих од 18 до 35 година старости Лесковцу је одобрено учешће од 17,5 милиона динара. У оквиру мере за повећање доступности услуга предшколског васпитања, граду Лесковцу је одобрено учешће од 5,2 милиона динара, а ова средства биће искоришћена за реконструкцију равног крова, фасаде и столарије предшколске установе „Бамби“. Лесковцу су даља средства распоређена и за мере попут промовисање здравих стилова живота, за промоцију репродуктивног здравља, за промоцију редовних гинеколошких прегледа, као и за меру промоције решавања проблема неплодности.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија