wrapper

На четвртом састанку Мреже за ромска питања Сталне конференције градова и општина који је јуче одржан у Београду, Град Лесковац представљен је као пример добре праксе.

Тема овог састанка била је „Здравствене медијаторке – подршка локалним самоуправама“.

Резултате који су до сада постигнути у овој области на територији Лесковца представили су Лаура Саитовић, здравствена медијаторка, Братислав Нешић, представник Одељења за друштвене делатности и локални развој и Часлав Недељковић, помоћник директора Дома здравља у Лесковцу.

Овом приликом истакнуто је вишегодишње искуство Мобилног тима за инклузију Рома у Лесковцу који је формиран 2014. године. У овом периоду, између осталог, организован је велики број превентивних лекарских прегледа, пре свега, жена, али и вакцинација деце која нису била у систему вакцинације.

На састанку су поред представника локалних самоуправа присуствовали и говорили Ђорђе Станичић, генерални секретар СКГО, Чедомир Бацковић, помоћник министра правде – сектор за европске интеграције и међународне пројекте, Јованка Атанацковић, помоћница министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Весна Књегинић, помоћница министра здравља. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија