wrapper

У насељу Вучје биће изграђена секундарна водоводна мрежа којом ће 300 домаћинстава добити могућност да први пут добију контролисану пијаћу воду.

Градоначелник Лесковца, Горан Цветановић и директор „ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА“ Зоран Његовановић потписали су уговор о изградњи секундарне мреже, који подразумева постављање секундарне водоводне мреже укупне дужине 6км 450м, док је вредност око 17 милиона динара.

Директор Његовановић рекао је да ће радови у Вучју буду завршени у року од 4 месеца, нагласивши да је Лесковац један од три града у Србији у којима се највише ради, упоредивши га са великим градилиштем.

„Када је реч о водоснабдевању на подручју Вучја и околине у претходном периоду изграђен је довод од Барја до резервоара у Вучју запремине 3000 метара кубних, примарни цевовод од резервоара кроз насељено место Вучје до фабрике „Поречје“, крак цевовода према Накривњу и Чукљенику. Изградњом секундарне мреже, насеље Вучје ће комплетно бити покривено водоводном мрежом.“ Рекао је градоначелник Цветановић, подсетивши да је у Вучју уређено купалиште на Вучјанки, очишћено и проширено корито ове реке. Отворен услужни центар, да грађани за изводе не би одлазили у Лесковац. Реновиран Дом културе, проширена је улична расвета, осветљен централни парк и парк код виле Теокаревића, уређен је и сам центар Вучја где је изграђен кружни ток.

Влада Републике Србије, коју заступа Министарство финансија, Одељење за уговарање и финансирање програма финансираних од стране ЕУ расписало је Позив за достављање прелога пројекта ''Европско партнерство са општинама'', у сврху доприноса одрживом развоју неразвијенијих подручја Србије, априла 2015. године, уз финансијску помоћ из Националног програма ИПА 2013.

Пројекат Изградње водоводне мреже у Вучју је прелиминарно одобрен јануара 2016 године. Након тога, град Лесковац је са Министарством финансија дефинисао буџет пројекта и остале појединости.

Уговор са донатором потписан је маја 2017. године. Укупна вредност Пројекта је 258.696,50 евра.

Како пројекат финансира Европска унија, одабир Извођача радова је спроведен по ПРАГ процедурама у складу са законодавством Европске уније.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија