wrapper

Школска слава Свети Сава традиционално је обележена и у Предшколској установи "Вукица Митровић", а домаћин свечаности ове године био је вртић "Цврчак" на Хисару.

Уз химну Светом Сави и сечење славског колача, у вртићу Цврчак почела је прослава школске славе.

- Свети Сава је поставио духовне и интелектуалне основе српској држави и радио је на ширењу писмености, али и васпитних и моралних вредности, које би још малих ногу, од вртића, требало да постану део личности сваког појединца. Улога вртића у форирању личности је немерљива, и управо одатле малишани почињу да стичу знање и вештине које ће им користити у даљем образовању и развоју, рекла је она, и похвалила рад Предшколске установе у Лесковцу, која даје велики допринос интелектуалнома али и духовном развоју наше деце. Локална самоуправа пружа сву подршку овој установи како би услови у којима малишани бораве били што бољи, и наставиће да то ради и убудуће - рекла је помоћник градоначелника Лесковца Марија Јовановић.

Награде је добило четрнаесторо учесника традиционалног конкурса који сваке године организује вртић "Цврчак" који су били део Светосавске изложбе. Ове године пристигло је више од 200 радова, а најбољи према оцени жирија су добили бојанке, прибор за цртање и бојење.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија