wrapper

Председник Пливачког савеза Србије, Борис Дробац, посетио је данас Лесковац и са градоначелником, Гораном Цветановићем обишао базен у СРЦ „Дубочица“.

Ово приликом Дробац је истакао како лесковачки базен има добре услове да постане центар за припреме пливача из целе Србије.

Тренутно на лесковачком базену припреме изводи ПК „11. април“  из Београда чији ће пливачи у нашем граду боравити десетак дана.

Градоначелник Лесковца, Горан Цветановић, данас је рекао да град има два пливачка клуба, чији пливачи доносе велики број медаља са такмичења представљајући нас у најлепшем светлу.

Осврнувши се на то колико Лесковчани цене пливање Цветановић је рекао: „Веома смо свесни бенефита сваког спорта, тако и пливања. Трудимо се да стварамо боље услове за овај спорт и наш град начинимо регионалним пливачким центром. Издвајања за овај спорт повећавамо сваке године. У 2018. за пливачке клубове „Дубочица“ и „Лесковац“  преко програмског финансирања издвојено је 3,4 милиона динара, док је у 2017. издвајање било скоро милион мање. Такође, најбољи пливачи награђују се признањима за Дан града преко фонда за младе талетне.“ 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија