wrapper

У Свечаној сали града Лесковца одржан је пријем за учеснике XIII „Лесковачког карневала“.

Учесницима, представницима FECC-a и гостима на почетку се обратио Мирољуб Радивојевић из Туристичке организације Лесковац пожелевши им добородошлицу уз карневалски поздрав „Јасу, јасу, јасу“.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић осврнуо се на почетак Карневала пре тринаест година и на идеју његовог настајања.

„Идеја да се у Лесковцу осмисли Карневал нађена је у намери да се шарм европске, али и светске забаве, пресели на улице Лесковца. Зашто да лесковачке улице не подсете на далеки Рио, на Медитеран, на машкаре, на лепоту пространих тргова са жонглерима, гутачима ватре, миракулима, мађионичарима, чуварима традиције… Тада смо завирили у завичајну историју и обичаје Југа Србије. Ту смо наишли на коледаре, додоле, лазарице и краљице и нашли потпору за нашу идеју. То исто је инспирисало и наше претке који су двадесетих и тридесетих година минулог века организовали неколико карневала за памћење“ – рекао је градоначелник Цветановић, додавши да су Лесковчани поносни на број учесника и број посетилица који се сваке године окупе на Карневалу.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија