wrapper

Поводом дана града Лесковца, 11. октобра, одржана је свечана седница Скупштине града у Народном позоришту.

Заслужним појединцима и колективима, овом приликом, уручене су новчане награде, похвале и медаље.

Медаље су добили Марко Стојановић, стрип аутор и овогодишњи лауреат  признања за допринос српском стрипу за 2017. годину на Међународном салону стрипа у Београду, а за изузетан допринос развоју стрипа и промоцији Лесковца у националним и међународним оквирима.

Добитник овог признања је и сликар Братислав Бата Анђелковић, донатор и добитник бројних националних и међународних признања за изузетан допсринос развоју сликарства и промоцији Лесковца.

Лесковачки културни центар је ову награду добио за организацији Интернационалног фестивала филмске режије, који је протеклих 10 година окупио велики број редитеља и глумаца из Србије и бивше Југославије, поставши тако најреспектабилнији фестивал у региону.

Камерни оркестар Аморосо, који ове године обележава 15 година од формирања, добио је медаљу због изузетног доприноса на развоју музичке културе у Лесковцу и иностранству.

Добитник медаље је и Градски дечији хор „Звездице“ за изузетне резултате на националним и међународним такмичењима, афирмацију традиције хорског певања и промоцију Лесковца кроз, такође, 15 година рада.

Похвале су добили: Гордана Савић, директорка Установе за одрасле и старије „Лесковац“ због доприноса пружања социјалних услуга старијим лицима, Јелена Станојевић, тренер карате клуба УНСУ Лесковац, за успешне резултате у спорту и промоцији Лесковца, Драган Ђокић, мастер математичар, докторант Математичког факултета Универзитета у Београду, за оставерене резултате током школовања, ЈКП Водовод за допринос у унапређењу услова водоснабдевања и друштвено одговорно понашање, затим, ИГМ „Младост“ Лесковац за развој производње грађевинског материјала и развој привредног амбијента у граду на Ветерници, СЗТР ДИТС Лесковац за резултате у производњи и промету намештаја и текстилних производа и развој привредног амбијента, као и Центар за социјални рад у Лесковцу за остварене резултате у области социјалне заштите и допринос свеукупном побољшању квалитета социјалне заштите.

Са по 100.000 динара на Дан града награђено је 11 студената и ученика за одличне успехе током школовања, као  и спортиста за изузетне резултате остварене у Србији и на међународним такмичењима.

То су: Милица Јовановић, дипломирани теоретичар уметности, Милица Ристић, студент докторских студија, Виктор Димитријевић, ученик ОШ „Јосиф Костић“, Александра Љубеновић, ученица другог разреда Гимназије, Марија Паповић, ученица трећег разреда Гимназије, Небојша Стефановић, ултрамаратонац, Александар Стојадиновић, потпоручник у Војсци Србије, пилот хеликоптера, Петар Бојовић, студент четврте године теоријске и експерименталне физике, Јелена Тодоровић, студент четврте године Економског факултета и Новак Стаменковић, студент четврте године Економског факултета.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија