wrapper

Градске вести

У ПОНЕДЕЉАК ГРАДСКА СЛАВА ЛЕСКОВЦА

Поводом градске славе Свете Тројице у понедељак 17. јуна 2019. године одржаће се света архијерејска литургија коју ће служити Његово преосвештенство епископ нишки господин Арсеније са свештенством лесковачке Саборне цркве.

Опширније...

НАЈАВА МАНИФЕСТАЦИЈЕ "ГРДЕЛИЧКО ЛЕТО 2019"

Данас је у Свечаној сали Града Лесковца одржана конференција поводом најаве манифестације „Грделичко лето 2019“.

Организатор ове манифестације је Дом културе у Грделици, а покровитељ Град Лесковац.

Опширније...

ОДРЖАНА СЕДНИЦА НАЦИОНАЛНОГ ТИМА ЗА ПРЕПОРОД СЕЛА СРБИЈЕ

У Палати "Србија" данас је одржана конститутивна седница Националног тима за препород села Србије, којој је присуствовао и председник Републике Србије Александар Вучић.

Испред Града Лесковца седници је присуствовао Милан Стојковић, помоћник градоначелника Лесковца.

Опширније...

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ ГРАДА ЛЕСКОВЦА

Дана 13.6.2019. у Скупштинској сали одржана је заједничка седница дела Савета за безбедност који могу имати утицај на безбедност младих и психолога основних и средњих школа, као и предшколске установе.

Опширније...

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ОКРУЖНИЦЕ У ТУРЕКОВЦУ

Данас су почели радови на изградњи коловоза код окретнице у Турековцу. Повришина која ће бити асфалтирана, коловоз на самој окретници и прилази окретници, захвата око 1100м квадрадних.

Опширније...

ОТВОРЕНО ГЛАСАЊЕ ЗА ТАКМИЧЕЊЕ СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ

Град Лесковац ове године први пут учествује у такмичењу „Србија у ритму Европе“ и представља се композицијом певача Loic Nottet из Белгије „Rhythm inside“. Такмичење се одржава у суботу 22. јуна 2019. године у 12 часова и директно ће се преносити на Првој телевизији.

Опширније...

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЛЕСКОВЦА НА ТРЕЋЕМ ФОРУМУ ГРАДОНАЧЕЛНИКА КИНЕ И CEEC У НИНГБОУ

Градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић са делегацијом Републике Србије борави у Кини у граду Нингбоу провинција Лиаонинг на Трећем форуму градоначелника Кине и земаља Централне и Источне Европе, чија је тема „Нов концепт за нов развој“ .

Опширније...

ПОСЕТА НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Волонтери Канцеларије за младе, ученици лесковачких средњих школа и две студентике Више струковне школе из Цеља, које преко програма Еразмус+ обављају стручну праксу у Градској управи – Канцеларији за младе Града Лесковца, посетили су Народну скупштину Републике Србије у Београду заједно са народним посланицима, Оливером Пешић и Жарком Богатиновић, координатором Канцеларије за младе Александром Стојановић и начелником Јабланичког округа Милошем Ћирић.

Опширније...

ОДРЖАНА РАДИОНИЦА "ПЛАНИРАЊЕ УПРАВЉАЊА ОТПАДОМ СА ОСВРТОМ НА ПРИМАРНУ СЕПАРАЦИЈУ ОТПАДА" У ЦСУ

У Центру за стручно усавршавање одржана осма радионица на тему управљања отпадом.

Радионица представља део Акционог плана за спровођење Пакета подршке унапређења квалитета услуга, дијалога и ефикасности локалне администрације чији је финансијер Влада Шведске.

Опширније...

СИГУРНА КУЋА У ЛЕСКОВЦУ ДОБИЛА МИЛИОН ДИНАРА ОД СТРАНЕ МИНИСТАРСТВА ГРАЂЕВИНАРСТВА, САОБРАЋАЈА И ИНФРАСТРУКТУРЕ

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, потписала је данас уговоре вредне близу девет милиона динара за реализацију пројеката у сигурним кућама, свратиштима и прихвалиштима за децу.

Центар за социјални рад Лесковац, у чијем саставу функционише Сигурна кућа је од стране Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре добила милион динара за замену комплетних олука, овшивки и фасаде на јужној и западној страни објекта.

Опширније...

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија