wrapper

Амбасадор Шведске у Србији Јан Лундин први пут посетио је Лесковац  где се састао са градоначелником  Гораном Цветановићем и његовим сарадницима.

Након састанка градоначелник Цветановић је рекао да је руководство града упознало амбасадора са актуелним приликама у Лесковцу, изражавајући наду да ће град учествовати у новим пројектима које реализује Амбасада Шведске у Србији и Влада Шведске.

Амбасадор Шведске Јан Лундин рекао је да му је веома драго што је дошао у Лесковац.

„Ми смо ту да помогнемо, јер је наш интерес да на Балкану људи боље живе – казао је амбасадор Лундин.

Крајем марта између Министарства пољопривреде и заштите животне средине и Града Лесковца потписан је Меморандум о разумевању, чиме је почела припрема техничке документације за спровођење Пројекта санације и изградње главног колектора за пречишћавање отпадних вода у Лесковцу .

Припрему ове техничке документације финансира, управо, Влада Шведске, а у оквиру програма Подршке развоју инфраструктуре у области заштите животне средине (ПЕИД).

Данашњем састанку присуствовали су и Јоаким Верн, министар саветник и Роберт Нигорд, први секретар, руководилац програма – заштита животне средине Шведске развојне агенције. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија