wrapper

Предеседница Владе Републике Србије Ана Брнабић посетила је Лесковац у среду 28.2.2018.

Председница је овом приликом у пратњи градоначелника Лесковца Горана цветановића обишла предузеће „Бане Комерц“ које представља пример успешне породичне фирме на југу.

Након тога, председница, градоначелник и њихови сарадници су са директором Опште болнице Лесковац Небојшом Димитријевићем обишли реконструисано одељење ове болнице у којем није било већих улагања претходних 70 година. Ова инвестиција вередна је 45 милиона динара и сада ће Служба за инфективне болести имати једно од најбоље опремљених одељења намењених овој грани медицине у Србији.

Председница Владе Брнабић у Лесковачком културном центру посетила је изложбу Салвадора Далија и овом приликом похвалила чињеницу да Лесковац постаје центар културе и да ради на децентрализацији свих сегмената друштва.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић, пожелевши добродошлицу председници и њеним сарадницима истакао је чињеницу да Лесковац ужива велико поверење Владе Републике Србије и да је он изузетно задовољан због тога.

„Многобројни пројекти не би били остварени без подршке Владе. Поред тога у буџет града Лесковца крајем године, из буџета Републике Србије уплаћено је 450 милиона динара. Са инвестицијама се овде није стало. Влада је издвојила 504 милион динара за другу фазу радова на постројењу за пречишћавање отпадних вода у Богојевцу, а 600 милиона ће бити издвојено за изградњу градског колектора.

Влада нам помаже и да отворимо нова радна места. Град Лесковац је за 30 милиона динара купио зграду некадашње „Синтетике“ док је Влада са 195 милиона динара финасирала њену адаптацију. Турска компанија „Џинси“ ће у ову зграду преселити свој погон, проширити производњу и отворито нових 300 радних места“ рекао је на конференцији за медије градоначелник Цветановић.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић је истакла да је Лесковац добар пример локалне самоуправе.

„Лесковац је пример добре и одговорне локалне самоуправе. Лесковац је такође град који је сертификован као град са добрим пословним окружењем што је доста висок стандард не само за Србију него и читав регион. Овај стандард се признаје као један од древних сертификата за пословно окружење у југоисточној Европи. Управо сам прочитала да су прошли верификациону комисију и да су у стандардима постигли више од 90 % тако да ми је драго да је градоначелник Цветановић и цео његов тим настављају да раде на новим стандарима како би наставили да буду бољи у пословном окружењу. Посебно ми је драго да домаћа предузећа имају добре услове, а данас сам посебну пажњу посветила породичним фирмама, нашим домаћим, малим и средњим предузећима. Лесковац је фантастичан што се тиче привлачења страних директних инвестија и на томе ради заједно са Владом Републике Србије, имамо „Jeanci“, „Falke“, Yura“ која је огромна по броју радних места. Наставићемо да радимо на томе да доводимо стране инвеститоре у Лесковац, јер Лесковац је центар цео овог региона. Али са друге стране, Лесковац је један од примера локалне самоуправе за породичне фирме, за мала и средња предузећа“ поручила је приликом посете председница Владе Ана Брнабић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија