wrapper

Завршени су радови на изградњи саобраћајнице у улици Царице Милице у насељу Обрада Лучића.

У асфалтирање ове саобраћајнице дуге 280 метара, Град Лесковац уложио је 3,3 милиона динара.

Извођење радова било је поверено фирмама  „Систем СНЛ градитељ“ из Лесковца и „Маки пласт“ из Тогочевца.

Рок за завршетак радова није испоштован од стране извођача, па ће због кашњења извођачи бити кажњени у складу са уговором.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић, који је данас обишао завршетак радова на овој улици, казао је да становници насеља Обрада Лучића сада имају више разлога за задовољство, јер је у протеклих неколико месеци потпуно промењен изглед овог дела града.

- Недавно су завршени радови на реконструкцији коловоза најважније саобраћајнице у овом насељу – улице Жикице Јовановића Шпанца. Томе су претходили радови на реконструкцији водоводне мреже, изградњи тротоара, као и два стамбена прилаза. У ове радове уложили смо 36,5 милиона динара. Након тога реконструисане су и улице Димитрија Туцовића и Вука Караџића. Прошле године урадили смо и енергетску санацију Основне школе Вук Караџић, а у непосредној близини улице у којој се данас налазимо изграђено је и прелепо дечје игралиште, у које је уложено око 3 милиона динара, рекао је Цветановић.

Још једна важна инвестиција која се приводи крају су и радови на раскрсници улице Жикице Јовановића Шпанца и Булевара Николе Пашића.

Пре асфалтирања саме раскрснице извршено је уклањање камене коцке са коловоза, измештање инсталација од стране Телекома, као и измештање старих и полагање нових инсталација од стране Електродистрибуције.

Светлосна сигнализација, односно стубови семафора су такође измештени. Биће појачано осветљење раскрснице, уграђена вертикална сигнализација и обележена хоризонтална сигнализација.

Вредност ових радова које финансирају Град Лесковац, Електродистрибуција  и Телеком износи око 2 милиона динара

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија