wrapper

Нико ко је добио погрешно решење за имовину неће морати да плаћа таксу за доказивање да спорна имовина није у његовом власништву, истичу у Локалној пореској администрацији Одељења за финансије Градске управе Лесковац и моле грађане да дођу до њихових канцеларија како би на лицу места исправили грешку.

Свако десето од 43 780 решења за порез на имовину у Лесковцу, послато је са грешком, јер је одређено земљиште приписано пореском обвезнику који није њен власник.

Наиме,  државни ревизор наложио је локалној самоуправи да мора да крене са опорезивањем пољопривредног земљишта јер то до сада није рађено, па су радници Одељења за финансије почетком године затражили помоћ Београда и базу података пореских обавезниак послали Институту „Михајло Пупин“ чији програм и користе приликом утврђивања пореза.

„Свуда где су постојали матични бројеви обавезника у катастру, као и код нас, код оних обавезникa који већ плаћају порез на имовину за грађевинско земљиште, ту није било проблема. До грешке је дошло у самом Институту приликом повезивања матичног броја и шифре обавезника који до сада нису били познати као порески обавезници - каже шеф Локалне пореске администрације Горан Пејић.

Грађани који су добили таква решења могу да дођу у Локалну пореску администрацију, зграда Осмоспратница на петом спрату и одмах на лицу места исправе грешку.

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија