wrapper

У Народној библиотеци "Радоје Домановић" у Лесковцу данас је обележен Национални дан књиге и 185. рођендан Народне библиотеке Србије.

Гости библиотеке били су малишани из припремно-предшколске групе вртића "Бамби", за које је организована радионица сликања коју је водио познати сликар Братислав Анђелковић.

- Цицерон је рекао да направити библиотеку у кући значи подарити још душу. Исто тако, библиотека у једном граду је душа тог града, рекла је овим поводом пи ар градоначелника Милена Јанковић која је додала да на национални дан књиге и 185. рођендан Народне библиотеке Србије треба да подсетимо и сами себе и друге да је читање богатство ума.

Она је такође истакла да је одлука коју је усвојило Градско веће Града Лесковца да се основцима и средњошколцима омогући бесплатно учлањење у библиотеку за време трајања зимског распуста била веома корисна и да је чланске карте на овај начин добило преко хиљаду ђака.

Како би суграђане привукла књизи, Народна библиотека у Лесковцу редовно организује различите манифестације, а придружила се и обележавању 125. годишњице рођена чувеног нобеловца Иве Андрића.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија