wrapper

У Горњем Синковцу су у току радови на уређењу канала, у укупној дужини од 1650 метара. Ово је једна од 21 локације којa ће бити обухваћенa санацијом и чишћењем канала у 2017. години, за шта је из буџета града издвојено 4,5 милиона динара.

На овој локацији ради се сеча дрвећа, шибља и растиња, уклањање муља и отпада, проширивање дна корита канала и чишћење постојећих мостова и пропуста. Вредност радова у Горњем Синковцу је 321.000 динара.

Радове је обишао и градоначелник Лесковца Горан Цветановић који је казао да Град Лесковац од 2012. године доноси оперативни план одбране од поплава.

-У 2015. години спровели смо радове на 9 локација које су током поплава из априла и маја 2014.године лоциране као „уска грла“ у систему одбране од поплава. Током прошле године радили смо на чишћењу канала на 12 локација, за шта је издвојено 3,8 милиона динара из буџета града. Водимо се идејом да је превенција најбољи вид заштите у водопривреди, због чега ћемо и надаље наставити са инвестицијама у уређење канала водотокова на подручју нашег града, истакао је Цветановић.

Председник Савета Месне заједнице Горње Синковце Горан Стевановић рекао је данас да овакви радови никада раније нису изведени у овом месту и апеловао на мештане да канале одржавају чистим и у њих не бацају отпад, истичући да су лоше навике главни разлог што су канали за одбрану од поплава у лошем стању.

У оквиру плана за ову годину, до сада су изведени радови на 4 локације: у Липовици, Каштавару, Винарцу и  Накривњу, у шта је уложено 1.250.000,00 динара. Поред ових радова, средствима града и Министарства пољопривреде, биће извршена и санација каналске мреже за одводњавање у комасационом подручју. Укупна дужина канала који ће се санирати је 7,8 километара, а вредност радова је готово 5 милиона динара. Од тог износа 70 посто средстава обезбедиће министарство, а остатак финансирати град Лесковац.

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија