wrapper

Стефан Китановић, члан Градског већа, одлучио је да своју прву плату искористи тако што ће најбоље студенте и средњошколце одвести на викенд на планину Златибор.

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић похвалио је његову иницијативу и на конференцији за медије одржане тим поводом истакао је следеће:

„Млади у Лесковцу имају вољу, желе да се активирају, да се доказују, да буду запажени у својој средини. Зато желим да наш град заједно учинимо бољим местом за живот.

Веома сам поносан када погледам око себе и видим велики број талентованих људи. Упорност коју поседује свако од њих, одличан је предуслов за постизање резултата.

Овом приликом желео бих да похвалим иницијативу Стефана Китановића, члана Градског већа, добитника Октобарске награде Града Лесковца и награде младим талентима. Он је одлучио да своју прву плату усмери ка најбољим студентима нашег града, који су од почетка студирања имали просек 10,00 и о свом трошку их одведе на викенд на планину Златибор. “

„Не постоје речи којима бих исказао колико сам поносан на њега, и колико сам срећан због ове одлуке која треба да буде пример младима.

Честитам Стефану и свима вама који сте овде, ви сте узорни људи нашег града, доказ да рад, труд и време које улажате може дати само позитивне резултате,“ – додао је градоначелник Цветановић.

„Ја сам се одлучио да позовем и окупим успешне студенте, и о свом трошку их водим три дана на Златибор.

Критеријум је био да су студенти добитници највише награде градског Фонда за младе таленте октобра 2018. или јануара 2019.године, као и да од почетка студија (од прве оцене у индексу) имају све десетке.

На том списку било је њих петнаесторо. Осим њих, нисам могао а да не позовем Стефана Миленковића који је награду коју је освојио у квизу знања и запажања, у износу од 100.000динара, поклонио школи за основно и средње образовање „11 октобар“.

Такође, са нама су пошли и средњошколци победници такмичења „Светионик знања“ чија је идеја на том такмичењу проглашена најбољом у Србији,“ – истакао је Стефан Китановић, члан Градског већа и додао да су на том скупу, размењивали идеје и разговарали о значају повезивања, умрежавања младих, као и о усмеравању на прави пут.

„Верујем да ће овај скуп из године у годину окупљати већи број учесника, повезујући их, чиме шаљемо јасну поруку да се праве вредности увек цене и вреднују. Кроз разговор са учесницима овог скупа могу рећи да они виде Лесковац као град који се развија и надају се да ће им након студија и усавршавања град створити услове и за професионалну пословну каријеру, као што им је током студија и усавршавања био подршка и награђивао их за успехе,“ – додао је Китановић.

Милан Миленковић, који је био најбољи на такмичењу из Историје, захвалио се на тродневном боравку на Златибору Стефану Китановићу и градоначелнику Цветановићу и истакао да се нада да ће сличних акција бити и у будуће.

Присутни су били у прилици и да погледају кратак филм о утисцима младих који су ишли на овај скуп на Златибору који су изразили велику захвалност том приликом.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија