wrapper

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић појаснио је да је свеобухватна ревизорска контола трајала од фебруара до октобра 2016. године.

„ Из нацрта извештаја смо видели да доста ствари које се тичу процедура нисмо радили на одговарајући начин. Са друге стране били смо задовољни јер извештај није показао ненаменско и незаконито трошење средстава, нема проневера нити, пак, намере да се некоме помогне и омогући стварање материјалне користи. Након добијеног извештаја кренули смо у озбиљан посао исправљања неправилности - рекао је Цветановић, рекавши да су раније контроле градског буџета трајале по три дана „лицем у лице“.

Ово је речено на предавању “Досадашња искуства Државне ревизорске институције у поступку спровођења ревизије финансијских извештаја и правилности пословања јединица локалне самоуправе” које је Душко Пејовић, врховни државни ревизор, одржао у Лесковцу.

Градоначелник је додао да је контрола ДРИ била од изузетног значаја за лесковачку локалну самоуправу у смислу позитивног приступа послу и решености да се све уочене неправилности отклоне.

С тим у вези навео је да у току 2017. године извршена реорганизација из 11 у једну градску управу, чиме је постигнута и уштеда у буџету. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија