wrapper

Захваљујући донацији Фондације „Драгица Николић“, Гимназија у Лесковцу добила је 25 нових компјутера.

Вредност донације је милион динара, а Драгица Николић, председница Управног одбора Фондације, посетила је данас ову лесковачку школу.

„Фондација, осим што реконструише породилишта, и након што је одвојила 84 милиона динара да сагради  Центар за вантелесну оплодњу при Клиничком центру у Крагујевцу,  почела је са издвајањем средстава за обнову школа у Србији – рекла је Драгица Николић.

Присутне је поздравио и градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

„Имајући на уму да највећа нада сваке земље лежи у квалитетном школовању младости, годинама уназад опредељујемо средства како би нашим ученицима обезбедили боље услове за рад и боравак у учионицама - рекао је градоначелник Цветановић који се захвалио на донацији.

Да је ово значајна донација за лесковачку Гимназију, сложила се и директорка Драгана Цветановић. Она је истакла да је ово првo значајно улагање у обнову компјутерске опреме после 15 година.

Дуња Гавриловић, ученица другог разреда Гимназије, захвалила се у име ученика на донацији и подсетила на улагања локалне самоуправе у реконструкцију лесковачке Гимназије. 

„Пресрећна сам што се препознаје важност информатичког образовања и осавремењења школског кабинета, нема будућности без улагања у нове технологије. Последњих година смо и сами сведоци тога, да се уместо уобичајеног поздрава „Здраво“, све чешће поздрављамо питањем „Која је wi fi шифра“, а то објашњава колико је живот без интернета и информатичког образовања постао незамислив - рекла је ова ученица.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија