wrapper

Представници Фудбалског савеза Србије боравили су данас у Лесковцу где су представницима спортских клубова донирали комплете спортске опреме, у оквиру акције помоћи клубовима широм Србије.

Укупно 61 клуб са подручја Јабланичког округа добио је спортску опрему какву носе репрезентативци Србије у фудбалу. Челницима Фудбалског савеза Србије захвалио се градоначелник Лесковца Горан Цветановић, који је казао да је Фудбалски савез Јабланичког округа један од највећих у Србији и да је локална самоуправа ове године преко програмског финансирања помогла рад 51 клуба са подручја Лесковца, за шта је из буџета града издвојено око 20 милиона динара.

- Помажући рад фудбалских клубова, пре свега настојимо да створимо услове за  рад и тренинг генерација спортиста које долазе, како бисмо кроз дугорочно улагање подигли квалитет лесковачког фудбала на један виши ниво што би у крајњој инстанци довело и до много бољих резултата. За то нам је неопходна и подршка државе и Фудбалског савеза Србије, како бисмо пре свега побољшали спортску инфраструктуру и омогућили што боље услове за квалитетно бављење спортом, рекао је градоначелник Цветановић.

Представнике спортских клубова поздравио је и председник Фудбалског савеза Србије, Славиша Кокеза, који је похвалио лесковачку локалну самоуправу која је међу реткима које финансирају фудбалске клубове на различитим нивоима такмичења.

- Фудбалски савез је ту увек да помогне, а тим поводом договорили смо се се да град Лесковац уради припремне радове, а ФСС ће донирати терен са вештачком травом који ће, пре свега, омогућити млађим категоријама да имају услове за правилан развој током читаве године. Лесковац је град који заслужује да има клуб најмање у Првој лиги, а уз акције овог типа, односно улагања у инфраструктуру, верујем да за фудбал у овом региону долазе бољи дани, рекао је Кокеза.

Представницима фудбалских клубова је опрему поделио познати некадашњи фудбалер и актуелни потпредседник Фудбалског савеза Србије, Саво Милошевић, који је говорио о значају донације спортске опреме и такође казао да ће Савез помоћи Лесковцу да добије терен са вештачком травом који ће бити подстрек за млађе генерације и развој фудбала у овом региону.

- Знамо сви са каквим проблемима се суочава фудбал, зато и овај вид помоћи. Такође треба апеловати на државу да и она помогне. Инфраструктура је предуслов за развој фудбала, зато је изградња терена са вештачком тзравом важна. Ми чинимо велики напор да младе усмеримо на спорт, истакао је Милошевић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија