wrapper

Географско-информациони систем (ГИС) града Лесковца уз помоћ којег ће сваки појединац моћи да пронађе планску документацију за тражену локацију, као и податке о инфраструктури, власништву и објектима за браунфилд локације, почео је да функционише од данас.  

О значају за град, као и о суштини ГИС-а на коференцији за новинаре говорили су градоначелник Лесковца Горан Цветановић и главни урбаниста Ивана Јоксимовић.

Овај систем израђен је у оквиру пројекта „Повећање атрактивности за инвестирање кроз функционалан географско-информациони систем“

Основа пројекта је израда система који садржи информације које ће помоћи потенцијалном инвеститору да се лакше одлучи за улагање у Лесковац.

Географско-информациони систем града представља систем просторних и других података везаних за урбанизам и уређење простора, грађевинско земљиште, саобраћај, комуналне услуге и све друге аспекте везане за живот и развој Лесковац.

Корисницима је омогућено коришћење веб ГИС апликација и приступ делу ГИС базе града Лесковац.

 Пројекат, у укупној вредности од око 103 000 евра, финансирају Европска унија, Влада Швајцарске и Влада Србије преко програма Европски ПРОГРЕС.

У његовој реализацији били су укључени град Лесковац у сарадњи са Јавним предузећем „Урбанизам и изградња“.

ВИШЕ ПОДАТАКА О ГЕОГРАФСКО-ИНФОРМАЦИОНОМ СИСТЕМУ ГРАДА ЛЕСКОВЦА МОЖЕТЕ ПРОНАЋИ овде.

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија