wrapper

Према Закону о ефикасном коришћењу енергије органи јединица локалне самоуправе са више од 20.000 становника имају обавезу праћења, анализе и предлагања мера за ефикасније коришћење енергената и воде у јавним зградама које се финансирају из буџета Града.

Одељење за друштвене делатности и локални развој, у оквиру одсека за енергетску ефикасност,  надлежно је за спровођење мера у области ефикасног коришћења енергије свих јавних објеката на територији јединице локалне самоуправе.

У складу с тим, у просторијама Центра за стручно усавршавање у образовању, одржан је први у низу састанака, који је водио шеф Одељењa за друштвене делатности и локални развој, Бојан Тојага са сарадницима.

Састанку  је присуствовало  17 директора  основних школа, који су том приликом били упознати  са законским обавезама које се односе на коришћење енергената за загревање школа.  Мере које ће се у наредном периоду примењивати у сарадњи са Одељењем  за друштвене делатности и локални развој, у циљу ефикаснијег коришћења енергената за загревање школа, представљале би и испуњење законске обавезе јединица локалне самоуправе у погледу уштеде примарне енергије од 1% на годишњем нивоу.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија