wrapper

Канцеларија за младе Лесковац у сарадњи са руководством града  данас је поделила уговоре неформалним омладинским групама у склопу пројекта „Активирај се“ и тиме обележила Међународни дан младих.

Уговоре је добило 20 омладинских пројеката  за које је град издвојио 1,3 милиона динара.

Представницима неформалних група уговоре је уручио градоначелник Лесковца Горан Цветановић и том приликом свим младим људима честитао њихов дан.

„Данас када обележавамо Међународни дан младих желим да истакнем важност програма који спроводи Канцеларија за младе нашег града баш зато што подстичу друштвену активност младих, њихову креативност, потенцијале али и иновативне идеје. Такав је програм активирај се који мотивише младе да ураде нешто корисно за себе, заједницу у којој живе, да развију своје вештине, али и оно што ми потенцирамо високу хуманост. Желимо да створимо амбијент у коме се цени знање, рад, позитивна енергија, труд и идеје које наши млади поседују али и да покажемо да имате подршку града, да правимо град по мери свих популација а нарочито младих. Честитам вам ваш дан и да сваки дан буде ваш а да на данашњи дан само показујемо шта сте урадили у претходном периоду - рекао је градоначелник Цветановић.

Координатор Канцеларије за младе Александар Стојановић истакао је да је поносан на резултате које су ове године остварили и издвојио само неке од њих.

„Угостили смо министра, Председништво асоцијације канцеларије за младе, развили смо и многе сервисе који су постали препознатљиви широм Србије, отворили смо реконструисан Омладински клуб ове године, волонтерски центар али најзачајнији наш пројекат јесте управо „Активирај се - истакао је Стојановић.

Рад Канцеларије за младе финансијски помаже град Лесковац који је ове године за рад саме канцеларије издвојио 3,5 милиона динара, као и 15 милиона динара за награђивање младих талената.

Подршку су добили пројекти неформалне групе „Фото клуб Лесковац“, Удружење музичка комуникација, Секција за безбедност младих у саобраћају, неформалне креативне, рекреативне, као и групе за спорт, Млади за спорт, Солидарност, Хисар и Подворце, затим Покрени се, Покретачи, Омладинска група из Печењевца и Пресечине, Активно дете-здрав човек, Генерација 5, Млади и активни.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија