wrapper

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић данас је обишао фарбу „Пиле промет“ власника Горана Стаменковића, која успешно функцинише већ 15-ак година. Од малог газдинства ова фарма израсла је у озбиљан породичан бизнис, јер сада на њој има око 4.000 кока носиља.

Јаја се даље односе у инкубаторску станицу у којој настају такозвани једнодневни товни пилићи, које породица Стаменковић даље продаје својим сталним купцима у Лесковцу и околини.

Жеља им је да додатно прошире своје капацитете и изграде нову инкубаторску станицу која ће бити у складу са свим европским стандардима. Такође им је у плану изградња товилишта како би могли да заокруже цео процес производње и да утовљене пилиће касније продају кланицама.

- Оно што је за ово газдинство нарочито значајно је то што је ове године, правилником о подстицајима Министарства пољопривреде сагледана и изградња оваквих објеката, а пољопривредна газдниства ће моћи да конкуришу за средства која достижу износе од 8 милиона динара. Са друге стране, локална самоуправа ће настојати да омогући власницима ове фарме да у што краћем периоду добију све потребне дозволе за градњу и крену у даље ширење своје производње, рекао је, приликом обиласка фарме, градоначелник Цветановић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија