wrapper

Делегација града Лесковца на челу са градоначелником Гораном Цветановићем посетила је македонски град Кочани где се сусрела са градоначелником Ратком Димитровским и директорима комуналних предузећа у Кочанима, Виници и Македонској Каменици. Циљ посете је сарадња у области комуналне инфраструктуре уз размену искустава и примера добре праксе.

На састанку су два градоначелника разменила искуства неколико заједничких пројеката, укључујући изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода и регионалне депоније за управљање чврстим отпадом.

" У Лесковцу је већ завршено постројење за третман отпадних вода, а они имају регионалну депонију за управљање чврстим отпадом. Њихова искуства су драгоцена за град Кочани и регион - рекао је градоначелник Димитровски.

"Поред пријатељске сарадње везују нас и заједнички пројекти. Пре десетак дана сам био делегат Републике Србије у Бечу и том приликом говорио о нашој фабрици за пречишћавање отпадних вода  у коју је Европска унија уложила 10,5 милиона евра. Ми смо овде да размењујемо искуства и из других области друштвеног живота - рекао је Горан Цветановић, градоначелник Лесковца.

Поред градоначелника, делегацију из Лесковца чинили су и Косара Илић, директорка ЈКП "Водовод" и помоћник директорке Станиша Ристић. 

Прилог о посети можете погледати овде.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија