wrapper

Представници Сталне конференције градова и општина (СКГО) на Генералној скупштини НАЛАС-а, која се одржава од 17. до 19. маја у Бечу, учествују у раду конференције „Danube Water Conference 2017“ и разговарају о инвестицијама у водоснабдевање и изградњу постројења за прераду отпадних вода.

Искуства Лесковца на овој конференцији изнео је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Дунавска конференција о водама бави се питањем европских и глобалних изазова у области услуга које се тичу снабдевања водом.

Тема овогодишње конференције је „Дефинисање изазова финансирања услуга водоснабдевања за развој“. Конференција је окупила преко 150 учесника из преко 15 земаља, како би се дискутовало о изазовима у вези са финансирањем услуга водоснабдевања.

Конференција је одржана у сарадњи са Интернационалном асоцијацијом вода и представља традиционални форум где се размењују идеје и упоређују искуства.

Дунавска конференција о водама организује се у оквиру Дунавског програма о водама који реализују Светска банка и Интернационална асоцијација компанија за водоснабдевање.

Програм је настао због изазова са којима се суочавају професионалци у области вода, као и владе и локалне самоуправе који треба да изађу у сусрет потребама својих суграђана за квалитетним и одрживим услугама водоснабдевања и регулације отпадних вода.

Партнери на програму су Министарство финансија Републике Аустрије, ГИЗ (Немачка организација за међународну сарадњу), Швајцарска конфедерација, Удружења  која се баве проблемима вода, (међу којима су и четири удружења из Србије), као и НАЛАС – Мрежа асоцијација локалних власти југоисточне европе.   

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија