wrapper

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић посетио је данас пољопривредно газдинство Јаблана Илића, који се пољопривредном производњом бави пуне три деценије. Породица Илић поседује преко два хектара земље, а највеће површине су под јагодом, која је засађена на површини од 1,5 хектара.

Илићи су међу многим пољопривредним произвођачима који су претходних година имали финансијску подршку града, а добијена средства искористили су за израду пластеника и увођење система за наводњавање који су им омогућили раније приносе.

- Град ће настојати да помогне сваком ко жели да ради на унапређењу своје пољопривредне производње, јер нам је циљ да пољопривредници пристојно живе од свог рада, а да цео град има користи од развоја ове важне гране привреде. Душаново је иначе место које је најпознатије управо по производњи јагода, а сваке године се овде одржава сада већ традиционална манифестација посвећена овом воћу. Желимо да сваки крај буде препознатљив по производњи одређене културе и има што више успешних произвођача, рекао је градоначелник Цветановић.

С обзиром на то да су многе културе биле погођене мразом ове године, градоначелник је нагласио и да ће, према најавама министра пољопривреде Недимовића, држава радити на повећању процента пољопривредног земљишта са осигурањем које обухвата и ризик од мраза, снега, грома и олује како би пољопривредници били заштићенији и могли лакше да надокнаде штету.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија