wrapper

У току данашњег дана градоначелник Лесковца, Горан Цветановић, обишао је радове на реконструкцији Основне школе ''Јосиф Костић''.

Реконструкција подразумева замену подова, кара тавана, спуштање плафона, замену комплетне столарије, нове тоалете и водоводну и канализациону мрежу, реконструкцију фасаде и фискултурне сале која ће бити звучно изолована.

Градоначелник је обишао и ђаке школе ''Јосиф Костић'' који тренутно наставу обављају у ОШ ''Светозар Марковић'' у просторијама Центра за економику домаћинства и у Школи за текстил и дизајн.

Директор школе „Јосиф Костић“ Илија Ђорђевић захвалио се локалној самоуправи због радова који се изводе, нагласивши да је ово прво озбиљно улагање у школу након 113 година.

„Школа „Јосиф Костић“ је најстарија у граду и у нашој историји заузима посебно место, као прва школа која је у тек ослобођеном Лесковцу од Турака, започела наставу на српском језику 1878. године. Сада ће бити и једна од најлепших и најмодернијих школа у граду“ рекао је градоначелник Цветановић.

Овом приликом он је најавио завршетак радова на хали ''Партизан'' коју ће поред ђака школе „Светозар Марковић“ користити деца из свих школа, као и реконструкцију Школе за текстил и дизајн уколико пројекат буде комплетиран на време.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија