wrapper

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић посетио је данас Млекару „Лесковац“ која је недавно купила нови процесинг за трајно млеко, захваљујући чему ће ускоро проширити своју производњу.

Према речима генералног директора Атиле Хорвата планови су да ова млекара уместо садашњих 60 000 литара производи од 100 000 до 110 000 литара млека.

„Наша је намера да освојимо тржиште Европске уније, пре свега, тржиште Грчке - рекао је Хорват и истакао досадашњу одличну сарадњу са локалном самоуправом.

Млекара „Лесковац“ је компанија која последњих пет година бележи стабилан раст у откупу и преради млека. Побољшање пословања резултирало је и повећењем броја запослених па је од 2011. године запослено још око 65 људи и сада ради 121 радник. У свом производном асортиману има преко 40 производа, а Млекара „Лесковац“ има и преко 600 коопераната.

„Постојање привредних субјеката који унапређују своје пословање, чини основ стабилне привреде и од великог је значаја за једну локалну самоуправу. Зато град Лесковац уз подршку Владе Републике Србије настоји да им пружи неопходну помоћ и подршку - рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић и подсетио да је ове године почела „деценија предузетништва“ током које Влада Србије намерава да пружи континуирану подршку малим и средњим предузећима и предузетништву како би се искористио њихов пун потенцијал за привредни развој.

Млекара Лесковац основана је 1969. године. Приватизована је 2005, а шест година касније постала је део мађарске компаније Соле Мизо и саставни део Бонафарм групе. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија