wrapper

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић посетио је газдинство Љубише Илића који се већ неколико година уназад успешно бави воћарством.

На свом имању, на површини од 35 ара прво је узгајао јагоду, а потом почео и са садњом трешње.

Помоћ за ширење своје производње имао је од града и државе, али и од Краљевине Данске преко програма Фрутс енд берис, који има за циљ развој воћарства на југу Србије.

То му је омогућило најмодернију садњу, уз примену свих потребних агротехничких мера, што у крајњој инстанци доноси боље приносе и већу зараду.

- Србија је пољопривредна земља и значај улагања у ефикаснији и бржи развој аграрног сектора препознаје и држава која је ове године определила 43 милијарде 778 милиона динара за развој пољопривреде, односно 8,11 посто више средстава него 2016. Тим стопама кренули смо и ми, јер сваке године издвајамо све више новца како бисмо олакшали пољопривредницима набавку механизације, обезбедили им боље путеве и боље приносе. Плодна земља је наше благо, а управо овакви људи који улажу много труда, енергије и љубави у производњу, шанса су за бржи развој пољопривреде у лесковачком крају, рекао је приликом посете градоначелник Цветановић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија