wrapper

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић посетио је Вртић „Цврчак“, један од 11 објеката Предшколске установе „Вукица Митровић“ који је намењен целодневном боравку деце.

Он је овом приликом похвалио досадашњи рад установе, уз подсећање да је она носилац значајних признања – Светосавске награде Министарства просвете за 2014. годину и Октобарске награде града Лесковца 1986. и 2010. године. О квалитету рада лесковачке Предшколске установе, према речима градоначелника Цветановића, сведоче и бројни реализовани пројекти. Реч је о пројектима ''Пружање унапређених услуга на локалном нивоу'', пројекат ИМПРЕС, у оквиру којег је уз подршку града у насељу Кумалак изграђен нови вртић, као и о пројекту "Вртићи без граница " након чије реализације су деца на поклон добила простор у саставу МЗ „Моша Пијаде“, у коме се реализују посебни и специјализовани програми за децу узраста од  3 до 5,5 година.

„Оно што је битно истаћи, а узимајући у обзир важност концепта доживотног учења, реализацијом ових пројеката, запослени у установи прошли су кроз бројне едукације и семинаре, чиме су значајно унапредили квалитет свог и рада установе – истакао је градоначелник Цветановић уз подсећање да је октобра 2008. године отворио вртић „Цврчак“ који је био део пројекта подржан од стране Светске банке и UNDP-а.

Јасмина Анђелковић Ђорђевић, директорка Предшколске установе „Вукица Митровић“, захвалила се градоначелнику на данашњој посети. Она је рекла да у овој установи, имајући у виду чињеницу да су групе и вртићи препуни, постоји потреба за доградњу неких вртића, али и за изградњу нових објеката чиме би се постојећи објекти растеретили.

„Предшколска установа аплицирала је за средства која је одобрила Светска банка, уз подршку Министарства просвете и UNICEF-а, која су намењена проширењу капацитета предшколских установа у Србији, за већи обухват деце - рекла је директорка Анђелковић Ђорђевић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија