wrapper

За представнике ПК „Дубочица“ и ПК „Лесковац“ данас је приређен пријем у свечаној сали Градске куће.

Њих је, овом приликом, поздравио и честитао им на досадашњим успесима градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

„Постигнутим резултатима ви доказујете да сте снага и будућност Лесковца и Србије, и због тога ми је задовољство што данас имам прилику да будем ваш домаћин. Ви треба да будете пример свим младима да уколико су истрајни у ономе што раде, резултати неће изостати – рекао је градоначелник Цветановић.

Само протеклог викенда на пливачким митинзима у Београду и Нишу, пливачи Дубочице донели су 46, а пливачи Лесковца 13 медаља.

Све ово потврђује да је пливање у Лесковцу током последњих година постало један од најпопуларнијих спортова, а на базенима Спортско-рекреациног центра Дубочица стасали су и први државни репрезентативци.

Јуниорски репрезентативац Србије Никола Миленовић, члан ПК „Дубочица“, рекао је  да је велико задовољство и успех са 14 година бити члан репрезентације.

„Државни сам првак на 800 и вицепрвак на 1500 метара. Ти резултати су ме квалификовали да наступим за Србију на четворомечу у Бања Луци,“ рекао је он.

Виктор Димитријевић из Пливачког клуба „Лесковац“ обећао је не само боље резултате на такмичењима, већ и у школским клупама.

„Највише хвала мојим родитељима који су ме мотивисали и подржали да направим овакве резултате. У то име обећавам да ћемо не само тренирати јаче и боље већ да ћемо постићи много боље реузлтате и у школи“, казао је овај вишеструки освајач медаља.

Ове године за оба пливачка клуба из буџета града Лесковца издвојена су 2,8 милиона динара („Дубочица“ 1800 000, а „Лесковац“ 1 000 000). 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија