wrapper

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић посетио је данас предузеће АБД КОМЕРЦ – пословну јединицу у Лесковцу, власника Воје Николића.

Реч је о једном од водећих произвођача виљушкара у Србији који је основан 1993. године, док се пословна јединица у Лесковцу поред сервиса за виљушкаре, бави и резањем буковог дрвета.

„Занимљиво је да се на наш конкурс за нове раднике који је расписан у јуну прошле године, до данас није пријавила ниједна особа. Имамо потребу за већим бројем радника и спремни смо и да им омогућимо обуку - каже Николић, власник овог предузећа.

„На овај начин желимо да видимо и како локална самоуправа може да помогне у даљем развоју предузећа. Последње четири године интензивно радимо на привлачењу инвеститора, и желимо да покажемо да је Лесковац град у који вреди да се улажe, јер се трудимо да створимо амбијент који ће бити повољан за њихов напредак - рекао је градоначелник Цветановић, уз напомену да је од 2007. у Србији сертификат о повољном пословном окружењу Наледа добило више од 30 локалних самоуправа. Сада овај сертификат поседује само Нови Сад, Шабац, Лесковац, Панчево, док 11 локалних самоуправа ради на томе да га ускоро стекне.

Производи  пилане АБД КОМЕРЦ сада се извозе у Кину, у њој је стално запослено 10 људи, док у сезони ради преко 30.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија