wrapper

 Историјски архив Лесковац и основна школа “Васа Пелагић“ 11.12.2017. године у лесковачком културном центру, организовали су изложбу докумената и фотографија „Основна школа „Васа Пелагић“ Лесковац 1913-1959.“

Присутнима су се обратили директорка Историјског архива Лесковац, Марија Лазаревић, директор школе „Васа Пелагић“ Александар Цинцар Јанковић, професор Мирослав Ж. Каранфиловић, један од аутора изложбе и помоћница градоначелника Лесковца, Марија Јовановић.

Говорници су изразили велико задовољство поводом одржавања изложбе, и сарадње Историјског архива Лесковац са школом „Васа Пелагић“ . Искористили су прилику да се захвале свим бившим ученицима школе и њиховим потомцима, који су својим приватним фотографијама допринели одржавању изложбе.

Помоћница градоначелника, Марија Јовановић, говорила је  о унапређењу рада Историјског архива Лесковац, чиме се прате светски трендови у очувању историјске грађе.

„Данашња изложба резултат је интезивне сарадње две културне установе  али и жеље да се нашим ђацима на најбољи могући начин приближи историја основне школе Васа Пелагић у Лесковцу“ закључила је Марија Јовановић.  

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија