wrapper

У оквиру јесење садње, за коју су из градског буџета ове године издвојена два милиона динара, у току су радови на више локација у граду.

Говорећи о овоме градоначелник Лесковца Горан Цветановић нагласио је да је за јесењу и пролећну садњу ове године опредељен износ од четири милиона динара, што је за милион и по динара више у односу на прошлу годину.

Радници ЈКП "Комуналац" су у оквиру јесење садње до сада формирали дрворед у улици Бранка Крсмановића, извршилиозелењавање новоформираних паркинг простора у улици Моше Пијаде и Топличког устанка, извршили обнову жардињера на Тргу револуције. Поред тога, обављена је садња лишћарског дрвећа као и декоративног шибља обављена је и у парку у Норвежанској улици, Млинској улици, улици Стојана Љубића, Радета Свилара, Косте Стаменковића.

До сада је засађено око 120 комада лишћарског дрвећа и 250 комада четинарског и лишћарског шибља.

У осталим насељима у граду извршена је допуна садницама лишћара и четинара према распореду на терену.

Садња  двогодишњег цветног материјала извршена је у већ формираним цветним лејама у централном парку, на Тргу револуције, кружном току у насељу Солидарност, као и садња у Вучју, Брестовцу и Грделици. Данас је у парку код стадиона Дубочица обављена садња лишћара, а када временске прилике то дозволе планира се и отварање нове цветне леје у самом парку.

У плану је и допуна жардињера и зелених површина испред главне поште ниским четинарским и лишћарским шибљем, и на Булевару ослобођења са декоративним шибљем.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија