wrapper

Aустријска компанија „Пор Вебер и Вернер" обележила је 10 година рада у Србији на свечаности у Јагодини. Драган Марковић, председник Скупштине града  Јагодина, рекао је да су Јагодина и Лесковац стекли услов за улазак у Европску унију, јер се ради о градовима где компанија „Пор Вебер и Вернер“ има изграђене рециклажне центре.

 „За улазак у Европску унију најважније је испунити еколошке стандарде, а Јагодина и Лесковац су у сарадњи са овом компанијом  то урадили - рекао је Марковић.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић захвалио се на сарадњи овој аустријској компанији и позвао и остале градове и општине у Србији да се прикључе овој једној великој породици.

"Увођењем новог система регионалног управљања отпадом, омогућили смо становницима града и сеоских месних заједница у Јабланичком округу одлагање отпада на законит и безбедан начин, а ускладу са важећим законима и прописима у Републици Србији. Осим тога, Град Лесковац завршио је велики пројекат изградње постројења за пречишћавање отпадних вода, а остаје нам изградња новог колектора при овом постројењу, што ћемо завршити захваљујући подршци Владе Републике Србије - рекао је Цветановић.

Генерални директор компаније „Пор Верне и Вебер“ Карл Хајнц Штраус, честитао је свим запосленима у Србији и пословним партнерима на одличној сарадњи.

Свечаности је присуствовао и градоначелник Крагујевца Радомир Николић.

Компанија „Пор Вебер и Вернер“, која се бави одлагањем и рециклажом отпада, у Србији запошљава 500 радника и присутна је у 15 градова и општина, где њихове услуге користи 600 000 грађана. У свету, кровна компанија са седиштем у Бечу, запошљава 18 000 радника и прави годишњи промет од 4 000.000.000 евра. Основана је 1869.године у Бечу, а у Србији је почела са радом, на данашњи дан 2007. године.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија