wrapper

Окружнa организација слепих и слабовидих у Лесковцу ове године је први пут домаћин Појединачног државног сениорског шаховског првенства слепих и слабовидих лица, које се у Лесковцу одржава од 17. до 21. маја.

Поздрављајући најбоље слепе шахисте Србије градоначелник Лесковца Горан Цветановић казао је да су они права слика снаге духа, и да показују да уз чврсту вољу и мотивацију не постоје препреке за успех.

- Желимо да Лесковац буде град приступачан особама са овом врстом инвалидитета и верујем да смо у томе постигли значајне помаке, што потврђује и прошлогодишње признање које је Граду Лесковцу доделио Савез слепих Србије за унапређење услова живота слепих и слабовидих особа.

У континуитету помажемо рад Окружне организације слепих, у жељи да слепим и слабовидим лицима олакшамо свакодневицу и мотивишемо их да воде активнији и испуњенији живот, рекао је градоначелник Цветановић.

Надам се да су оваква такмичења додатна мотивација слепим и слабовидим особа да не буду пасивнe и раде на јачању својих личних потенцијала и социјалној интеграцији.

Најбољи на овом такмичењу учествоваће на Шаховској олимпијади слепих у Охриду. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија