wrapper

Град Лесковац је крајем 2016. године обновио регионални Сертификат о повољном пословном окружењу, са до сада највећим процентом испуњености критеријума од 91,4%. Тиме је лесковачка локална самоуправа по трећи пут од 2010. године испунила све стандарде и критеријуме Европске уније по питању унапређења пословне климе, казао је данас директор Агенције за локални економски развој, Бојан Тојага.

Сертификат о повољном пословном окружењу преставља својеврсну гаранцију инвеститорима да ће град Лесковац пружити висок ниво сервиса компанијама у прединвестиционој, инвестиционој и постинвестиционој фази развоја њиховог пословања, и да је руководство града испунило све стандарде и радило на унапређењу препорука које су дате приликом последње сертификације када је проценат испуњења био 89%.

Највећи напредак постигнут је у области инфраструктуре и комуналних услуга са 68,4% на 94,4%, захваљујући унапређењу стратешких докумената и система 48 сати, као и постојању функционалног Географско-информационог система. Побољшање се огледа и у области активности за промоцију улагања и квалитета пословног амбијента у граду, где је дошло до повећања у испуњености критеријума са претходних 78,1% на 87,5%, кроз унапређење квалитета веб презентација и добру комуникацију са привредницима.

Партнерство приватног и јавног сектора са циљем промоције локално-економског развоја је максимално унапређено, јер је остварен проценат испуњености критеријума од 100%, а највишу оцену добила је и област информационих технологија.

Сертификат се обнавља на сваке две године.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија