wrapper

Према порталу Конкурентност градова и општина у односу на 2013. годину, индекс конкурентности Лесковца значајно је побољшан, ово је речено на састанку на којем је било речи о анализи конкурентности локалних самоуправа.

На основу унетих података, Лесковац се налази на првом месту у односу на 34 локалне самоуправе јужне и југозападне Србије, колико укупно учествује у пројекту Студија конкурентности градова и општина у јужној и југозападној Србија.

Ова студија започета је у оквиру програма ЕУ ПРОГРЕС.

„Ови подаци видљиви су и у пракси. Тако су у току преговори са инвеститором који планира да у Лесковцу отвори фабрику са 2 000 радних места, а очекује нас долазак још једног инвеститора у Грделицу – рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић који је присуствовао састанку.

Сврха овог пројекта је да са једне стране утврди стање расположивих ресурса и потенцијала за одржив развој заједнице, а са друге могућност и капацитет локалне самоуправе да располаже с њима.

„Портал Конкурентност градова и општина за јавност ће бити видљив септембра ове године. Сада обилазимо локалне самоуправе и разговарамо са њиховим представницима о начинима за унапређење њихове конкурентности – рекао је Бојан Марчић, сарадник на програму за општинско управљање испред ЕУ ПРОГРЕС-а. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија