wrapper

Домаћа индустрија, заснована на иновацијама и информационим технологијама, води Србију у будућност. То је индустрија која је намењена извозу, која подиже нашу конкурентност као државе, и доноси нова радна места за младе инжењере у Лесковцу и Србији, рекао је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић, који је данас посетио Лесковац

Он је, представљајући конкурс на којем држава додељује 330 милиона динара за развој иновација у Србији, истакао да Влада Србије жели да помогне свакоме ко има добру иновациону идеју јер је "њихов успех, успех читаве Србије".

- Позивам све оне који имају добру идеју, велики сан, и који су спремни да на њима озбиљно раде, да се пријаве на овај конкурс. Он је отворен за све компаније у Србији. Зато путујем широм наше земље и поред Београда, Ниша и Новог Сада, посетио сам и Ужице и Бор. Посетићу што више градова, великих и малих, јер сваки грађанин Србије има једнаку шансу да постане успешан иновативни предузетник и допринесе технолошком развоју Србије - поручио је он.

Поповић је објаснио да конкурс за подршку иновацијама траје до 1. септембра и да компаније могу да аплицирају за два програма.

- Први је програм за младе компаније до три године старости, за које се додељују средства до 10 милиона динара. Други програм је намењен свим компанијама које развијају иновациону технологију која може да буде конкурентна на тржишту, а које могу да конкуришу за средства у висини до 37 милиона динара - навео је Поповић.

О конкурсу за развој иновација у Србији и његовом значају за раст локалне економије говорили су и Горан Цветановић, градоначелник Лесковца и Иван Ракоњац, директор Фонда за иновациону делатност.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија