wrapper

Град Лесковац је у 2014. години конкурисао код Министарства пољопривреде и заштите животне средине   за пројекат „Уређење – ревитализација пољских путева на  територији града Лесковца“ . Пројекат је одобрен од стране министарства и са реализацијом пројекта почело се крајем октобра прошле године.

Овај пројекат министарство финансира са 60% од укупне вредности уговора а град са 40%.

Због изузетно тешких услова рада – сталних киша и велике влажности земљишта са реализацијом пројекта се прекинуло крајем новембра, до када је  реализовано  4,4 милиона динара од укупног уговора вредног 16 милиона динара.

Пројекат је настављен и током 2015. године. Директор Пољопривредне стручне службе Лесковац и потпредседник Градског одбора Српске напредне странке  Братислав Пешић обишао је радове у селу Куколовцу , Јашуњи и Дрћевцу где се тренутно обављају радови.  

Иначе,  до сада су завршени послови у више катастарских општина и то : КО Ступница, КО Јарсеново и КО Рајно Поље, Драшковац, Брестовац, Печењевац, Каштавар и Прибој.

Циљ пројекта ревитализације пољских путева је да пољопривредним произвођачима олакша приступ до својих парцела, олакша транспорт готових пољопривредних производа, повећа безбедност учесника у саобраћају  растерећењем коришћења регионалних путева, а у многим катастарским општинама изврши повезивање и међусобну комуникацију између самих села.

Град Лесковац је и за 2015. години конкурисао на пројекту „Уређење атарских путева на својој територији.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија