wrapper

Одбор за превенцију болести зависности и борбу против верских секти Скупштине града Лесковца доделио је награде најбољим ученичким радовима на тему штетности употребе психоактивних супстанци и важности практиковања здравих стилова живота.

Конкурс за најбољи рад део је пројекта "Играј за здравље, дрога јок, бре", који Одбор спроводи у континуитету већ седам година.

- Психоактивне супстанце су глобалан проблем који је нажалост све присутнији међу омладином. У борбу против њихове злоупотребе морају да се укључе сви неопходни друштвени чиниоци почевши од породице, преко школа до релевантних градских институција. У свему томе, најважнија је константа едукација деце о штетности употребе психоактивних супстанци, као и промоција њихових опозита – тј. спорта и здравих стилова живота, рекла је Мина Цветановић, помоћник градоначелника Лесковца.

На конкурс је пристигло 228 радова а награђена су по три најбоља рада у категоријама од првог до четвртог и петог до осмог разреда основне школе, као и у категорији средњих школа.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија