wrapper

Студенти Високе пословне школе струковних студија са смера Менаџмент технологије хране и гастрономије предвођени професором Момчилом Цонићем, направили су синоћ лесковачку мућкалицу у казану од једне тоне, за 4.000 оброка.

Манифестација посвећена чувеном лесковачком специјалитету одржана је први пут, са циљем даљег развоја гастрономско-туристичких потенцијала Лесковца.

- Ово је први пут да се у казану од 1.000 литара кува 4.000 порција које ћемо поделити нашим суграђанима. Широм Европе су наши студенти освојили 20 пехара и преко 200 медаља. Желели смо да у част наше мућкалице промовишемо ово наше аутохтоно јело, да га представимо на прави начи и да представимо гастрономско туристичке потенцијале нашег града, рекао је професор Момчило Цонић.

Испред локалне самоуправе присутне грађане поздравила је Кристина Васиљковић, помоћница градоначелника која је истакла да је лесковачка мућкалица, поред чувеног роштиљ меса и ајвара, један од заштитних знакова српске кухиње.

- Туризам који се заснива на гастрономији је све популарнији концепт последњих година и Лесковац то треба да искористи управо кроз овакве активности. Искрено се надам да ће манифестација "Лесковачка мућкалица" постати традиционална и да ће у годинама које долазе прерасти у озбиљан фестивал хране и незаобилазну туристичку атракцију, рекла је Кристина Васиљковић.

Припремљена мућкалица подељена је присутним грађанима, а догађај је пратио и културно-забавни програм.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија