wrapper

У Лесковцу је данас отворен  „научни камион“, који је смештен на паркингу код Робне куће до недеље, 11. јуна.

Научни камион Центра за промоцију науке је покретна лабораторија, учионица и изложбени простор домаће производње који је осмишљен тако да може да стигне у све делове Србије у циљу приближавања науке ученицима, организационим групама и свим осталим заинтересованим грађанима.

Посетиоци Научног камиона имаће прилике да учествују у радионицама и да кроз њих упознају чудесни свет физике, хемије, да кроз игру решавају логичке задатке, сазнају како наслеђујемо крвне групе, науче шта је то мозаик, опробају се у ткању на мини разбојима и исткају сопствени мини ћилим.

На отварању су говорили градоначелник Лесковца Горан Цветановић, Мира Ниношевић, директорка Народног музеја у Лесковцу, и Марија Миленковић, в.д. директора Центра за стручно усавршавање у образовању.

Посетиоцима биће доступна и изложба Народног музеја на отвореном, која приказује Лесковац и његове људе на старим фотографијама

Интерактивне поставке које ће се налазити на горњем спрату камиона, биће доступне од 11 до 17 часова за време боравка камиона.

Поред града Лесковца ову активност подржали су још Центар за стручно усавршавање, Народни музеј Лесковац, Технолошки факултет и Медицинска школа у Лесковцу.

Посета научног камиона финансирана је у оквиру Европског пројекта “Ноћ истраживача”, а координатор пројекта је Институт за биолошка истраживања “Синиша Станковић”, Универзитета у Београду под партнерством Природно-математичког факултета у Нишу, Завода за заштиту споменика Крагујевац и Центра за промоцију науке Београд.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија