wrapper

Од идуће године почиње спровођење програма „Јачање социјалне инфраструктуре у општинама  погођеним мигрантском кризом“, на основу ког ће у Лесковцу бити реконструисане или дограђане три образовне, једна здравствена и једна социјална установа, речено је на данашњој конференцији за новинаре у Свечаној сали града.

Споразум о сарадњи на спровођењу овог програма потписали је јуче у Прешеву Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и градоначелници градова, односно председници општина, који су укључени у програм.

У име града Лесковац споразум је потписао градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Захваљујући поменутом програму, биће реконструисана  Основна школа „Вожд Карађорђе“ у Лесковцу, Основна школа „Аца Синадиновић“ у Предејану, реконструисана и дограђена Школа за основно и средње образовање „11.октобар“, као и Дечији диспанзер лесковачког Дома здравља. Поред тога, очекује се и доградња и реконструкција Сигурне куће Центра за социјални рад.

Укупан износ средстава који ће бити уложен за адаптацију поменутих објеката је 1 710 000 евра. Реализација почиње наредне године, а крајњи рок за завршетак свих пројеката је три године.

Програм који спроводе владе Савезне Републике Немачке и Републике Србије обухвата 27 појединачних пројеката у 14 градова и општина Србије.

Испред Владе Немачке за реализацију програма надлежно је Министарство за економску сарадњу и развој преко Немачке развојне банке, а испред Владе Србије Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Самом чину потписивања испред КФВ банке јуче у Прешеву присуствовао је Арне Гос, директор канцеларије у Београду. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија