wrapper

У сали Скупштине града одржан je састанак са представницима спортских клубова на тему новог начина финансирања спортских организација са подручја града Лесковца. Њима је објашњен нов начин рангирања и бодовања клубова и начин за попуњавање формулара.

Реч је о променама које су у складу са новим Законом о спорту и новим правилницима о финансирању и категоризацији спортских организација које је усвојила локална самоуправа.

- Спортски клубови биће категоризовани према традицији, броју регистрованих спортиста и резултатима које постижу, јер само резултати и реални ефекти нечијег рада могу бити критеријуми за адекватну расподелу новчаних средстава. Осим тога, биће укинуто пројектно и уведено програмско финансирање које би требало да допринесе бољем праћењу активности спортских клубова и транспаретнијем утрошку финансијских средстава која се опредељују из буџета града, казао је градски већник задужен за спорт Горан Вукадиновић.

Он је истакао да Град Лесковац настоји да изађе у сусрет потребама свих спортских клубова, као и да створи амбијент који ће омогућити веће укључивање младих у спорт и доступност спортских активности свима.

Град Лесковац сваке године увећава средства за финансирање спортских организација на подручју града, а ове године је за те намене опредељено 55 милиона динара.

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија